Αναισθησιολογία Ζώων Συντροφιάς – Alphavet

Στην Alphavet δίνουμε εξαιρετική σημασία στις μεθόδους χημικής συγκράτησης και γενικής αναισθησίας που χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια των διαφόρων ιατρικών παρεμβάσεων. Η χορήγηση ηρέμησης και γενικής αναισθησίας γίνεται πάντα παρουσία ειδικού κτηνιάτρου αναισθησιολόγου. Η ιατρική μας ομάδα είναι εκπαιδευμένη στο χειρισμό διεγχειρητικών επιπλοκών και επείγοντων καταστάσεων ενώ διαθέτουμε όλα τα σύγχρονα μέσα παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών των ασθενών ζώων.

Ηρέμηση χορηγείται πριν κάθε εξέταση η οποία είναι πιθανό να προκαλέσει πόνο ή δυσφορία στο ζώο καθώς τόσο η ποιότητα των εξετάσεων όσο και η ευζωία των ζώων αποτελούν βασική μας προτεραιότητα. Καμία εξέταση δεν έχει κλινική σημασία αν δεν παρέχει ολόκληρη την πληροφορία που αναζητούμε και η επανάληψή της προκαλεί μεγάλη δυσφορία στο ζώο όταν αυτό δεν την ανέχεται. Το κατάλληλο ηρεμιστικό σχήμα αποφασίζεται από τον θεράποντα κτηνίατρο ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό του ζώου και το είδος της εξέτασης.

Η αναισθησία των ζώων που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση γίνεται αφού το ζώο έχει εξεταστεί από την ειδική αναισθησιολόγο σε ραντεβού που κλείνεται μία, συνήθως, ημέρα πριν την επέμβαση. Τα πρωτόκολλα της αναισθησίας που χρησιμοποιούμε εξαρτώνται από το είδος της επέμβασης και την κατάσταση υγείας του ζώου με έμφαση στην αντιμετώπιση του μετεγχειρητικού πόνου και της ομαλής ανάνηψης. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε εκτός των άλλων, επισκληρίδα αναλγησία ή και αναισθησία και στάγδην χορήγηση οπιοειδών αναλγητικών φαρμάκων. Οι μέθοδοι αυτοί εκτός από το ότι μειώνουν στο ελάχιστο την αίσθηση του πόνου μετά την χειρουργική επέμβαση, μειώνουν σημαντικά την ποσότητα των γενικών αναισθητικών που το ζώο λαμβάνει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς και τη δυνατότητα διεξαγωγής πολύωρων χειρουργικών επεμβάσεων.

Όλα τα ζώα παρακολουθούνται το άμεσο χειρουγικό διάστημα μετά την επέμβαση για ενδείξεις πόνου ή δυσφορίας και κάθε ανεπιθύμητο σύμπτωμα αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη αγωγή.

Είναι σημαντικό για εμάς να νιώθετε πως το ζώο σας δεν μένει ποτέ μόνο και πως θα πάρει όλη την φροντίδα και προσοχή που απαιτείται για να νίωθει τόσο αυτό όσο και εσείς ασφάλεια τόσο πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την χειρουργική επέμβαση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s